Dins un
saladier prefond, metes l’aiga frèia e li mescles la farina de cees.
Ajustes
doi culhiers à sopa d’òli d’oliva e un culhier à cafè de sau fina.
La tieu
preparacion deu aver la consistença dau lach entier. S’es tròup compacta, li
poades ajustar d’aiga.
Dau temps
que lo forn escaufa en posicion maximala per 10 mn, vues quatre culhiers à
sopa d’òli d’oliva sobre una placa circulària que metes au forn per 5 mn.
Soartes la
placa, li vues la preparacion e l’espantegues d’un biais omogeneu.
Enfornes
sus lo còup, dins la partida auta dau forn.
En cap à 2
mn, metes lo termostat sus la posicion grasilh, e laisses cuèire de 5 à 7 mn,
que la crosta sigue ben daurada, meme un pauc cremada d’aquí d’aià
(eventualament, poades traucar m’un coteu li bunhas que se fórmon).
Retires
dau forn, talhes e sièrves sensa oblidar de pebrar.
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Dans
un saladier profond, mettez l’eau froide et mêlez-y la farine de pois
chiches. Ajoutez
deux cuillères à soupe d’huile d’olive et une cuillère à café de sel fin. La
préparation doit avoir la consistance du lait entier. Si elle est trop
compacte, on peut y ajouter de l’eau. Pendant
que le four chauffe en position maximale (10 mn), on vide quatre cuillères à
soupe d’huile d’olive sur une plaque circulaire qu’on met au four pendant 5
mn. On
sort la plaque, on y vide la préparation et on l’étale d’une façon homogène. On
enfourne tout de suite, dans la partie haute du four. Au
bout de 2 mn, on met le thermostat sur la position gril, et on laisse cuire
de 5 à 7 mn, que la croûte soit bien dorée, même un peu brûlée par-ci par-là
(éventuellement, on peut percer avec un couteau les cloques qui se forment). On
retire du four, on coupe et on sert sans oublier de poivrer.
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